İhracata nasıl başlanır bilmek istiyorsunuz fakat İngilizce seviyeniz yeteri kadar iyi değil yada dil seviyeniz iyi olsa bile kaynak bulmakta zorlanıyorsanız; o halde size bir kaç tavsiye.
Türkiye’deki internet sitelerini nasıl ihracat odaklı kullanabiliriz? Bu kaynaklar hangileridir? Bildiğiniz kaynakların ötesinde bilmedikleriniz de var mı? gibi soruların cevabını açıklamalı olarak anlatmaya çalışacağım. Size güzel bir haberim var; göstereceğim kaynakların hepsi ücretsiz.
1-TOBB
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin TOBB2B sayfasına göz atalım.
Siteye ilk girişte sizi 4 farklı seçenek karşılayacak. İhracat odaklı kullanabileceğiniz özellikle soldan 1. ve 4. seçeneklerdir. Daha çok bizim kullandığımız ise ‘Satış Yapmak İstiyorum’ seçeneğidir.
Teklif Sorgulama seçeneğinden ilerleyebilirsiniz.
Yurtdışından ihracatta müşteri bulmak için değil fakat yurtiçinde tedarikçi bulmak amaçlı bir hayli efektif bir kaynaktır. Bakanlığa kayıtlı firmaların iletişim bilgilerine bir kaç tık ile ulaşabilirsiniz. Üstteki arama sekmesine bulmak istediğiniz firma/ürün ile ilgili anahtar kelime girdiğinizde ‘Ürün Tanımı’ seçeneğinden bir çok firmaya erişebilirsiniz. Yurtdışından talebi bulup ürünü aramak isteyenler için önerebilirim.
3-Dış Talepler Bülteni
T.C Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan bir kaynağı inceleyelim
İhracatçı birliği sicil numaranız ve vergi numarası/T.C kimlik numarası ile giriş sağlayabilirsiniz.
Basit bir sorgulama ile bir çok yurtdışı talep ve ihale bilgilerine erişebilirsiniz.
4-PTT TRADE
Yerli bir B2B sitemiz olduğunu biliyor muydunuz?
PTT’nin sunmuş olduğu internet sitesinde hesap oluşturup ürünlerini dış pazarlarda ihracatı müşteri ile buluşturabilirsiniz. Ücretli üyelik paketleri olsa da ücretsiz üyelik kısmından başlayabilirsiniz. 16 farklı dilde hizmet sunan bir internet sitesinde firmanızın da listelenmesi avantajınıza olacaktır.
5- MÜŞAVİRE DANIŞIN
Bir çoğunuzun bildiği ve kullandığı bir kaynaktır fakat ilk defa duyanlar için gösterelim.
Yurtdışındaki ticari müşavirlik ve ataşeliklerden ihracat için destek talebinde bulunabilirsiniz.
Bir ürün satmak istediğiniz varsayarak ilerlersek; mal ihracatçısıyım seçeneği uygun olacaktır.
seçeneklerden ilerleyerek ithalatçı firma bilgileri hakkında bilgi ve destek alabilirsiniz.
İhracatta 6D Nedir? Mehmet Aydın İhracat yapmak, döviz bazlı gelir edebilmek ve farklı pazarlara yeni satış kanalı oluşturabilmek her firmanın hedefi olmalıdır. Ülkemizde döviz kurlarının
Dış Ticaret Haber Kaynakları Mustafa Arda Uzun Dış Ticaret Haber Kaynakları REUTERS Reuters, ticaret alanında çeşitli haberler ve bilgiler sunmaktadır. Bu haberler genellikle küresel ticaret,
LinkedIn Skoru Nasıl Yükseltilir? Mustafa Arda Uzun İçindekiler LinkedIn Skoru Nasıl Yükseltilir? İhracatta SSI Skorunuzu Yükseltmenin 5 Etkili Yolu İhracat ile başarılı olmanın yolu potansiyel
Önemli:Firma Kaynakları Premium Plus ve Kurumsal Premium üyelerinin erişimine açıktır. Premium Plus tüm firma kaynaklarına erişim sağlarken Kurumsal Premium firma kaynaklarından seçtiği bir adet firma kaynağına erişim sağlar.
6.Formdaki tüm bilgileri doldurun ve Üye Ol butonuna tıklayın.
7. Ödemenizi gerçekleştirmek için Stripe Checkout ile Kredi Kartınızla ödeme yapın ve Gönder butonuna tıklayın.
8. Karşınıza çıkan Stripe sayfasına kart bilgilerinizi eksikiz girin ve Abone Ol butonuna tıklayın.
9. Ödemeniz gerçekleştikten sonra community@expinno.com adresine platforma erişmesini istediğiniz ekip arkadaşlarınızın e-posta adreslerini ve seçtiğiniz firma kaynağını gönderin. 24 Saat içerisinde tanımlamalarınız gerçekleşecektir!
2.Bireysel Premium üyelik paketinin altındaki ‘Üye Ol’ butonuna tıklayın.
3. Açılan sayfada üyelik ile ilgili istenilen bilgileri doldurun.
4. Sayfanın altında yer alan ‘Kuponunuz var mı?’ kısmına tıklayın ve Kupon Kodu kısmına öğrencilere özel %50 indirim sağlayan ‘STU50X’ kupon kodunuzu girin.
5. Gönder butonuna tıklayın.
6. Ödemenizi gerçekleştirmek için Stripe Checkout ile kredi kartı bilgilerinizi girin ve ‘Abone ol’ butonuna tıklayın.
Yorumlar